Burrito bowl met kidneybonen en seitan

Burrito recept zonder al te veel koolhydraten en lactose-vrij? Yep, this one is. Een Mexicaans getint, veggie recept dat echt in een mum van tijd klaar is. Het leuke is dat je kan bij deze bowl kan variëren. Ik maakte deze veggie versie, omdat seitan gewoon super lekker is, maar ook nog eens bomvol eiwitten zit. Bovendien eet ik sowieso al niet veel vlees of vis, maar tracht ik ook veel eiwitten uit plantaardige voeding te halen (vandaar de kidneybonen ook bv.).

Ingrediënten:

2 personen, 30min. bereidingstijd

  • 300 gram seitan (ik gebruik deze)
  • 2 eieren
  • 1 blik kidneybonen (60gram min.)
  • 1 avocado
  • 1 bloemkool
  • 80 gram Couscous
  • 1 limoen
  • Verse koriander (is geen must, maar geeft het wel een extra touch)

Bereidingswijze:

De couscous kook je best op voorhand. Ik gebruikte parelcouscous, maar je kan zeker ook gewone couscous, quinoa, rijst… gebruiken- as you wish. De seitan is reeds gebakken dus die warm ik gewoon even op in de oven. De oven mag je voorverwarmen op 180 graden. De bloemkool snij ik fijn (je kan ze ook cutteren) in kleine stukjes, zodat ze ook bijna bloemkool couscous vormen. De bloemkool en de seitan mogen in de oven (de bloemkool grill ik ook een 5-tal minuutjes, dan is die lekker krokant).

Nu is het een kwestie van je bowl op te vullen. Leg de couscous, bloemkool, seitan, bonen en per bowl 1/2 avocado in. Helemaal op het einde kan je nog een eitje bakken (of pocheren) en bovenop de bowl dresseren, limoentje erop en dan is de burrito bowl klaar! Tip: om het extra smeuïg te maken gebruik ik als extra dressing olie van half-zongedroogde tomaten.

  • Helle op instagram

318

You don’t get what you wish for, you get what you work for! ✨YES- het is weekend, dus dat betekent.. duurtrainingen 😄! Morgen een duurloop en zondag op de fiets voor mij! Heb jij leuke (sport)plannen?🙋🏼‍♀️ . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #goldenhour #runner #ikloophard

229

Meer lopen, meer eten.. 🤷🏼‍♀️ Maar you know me, ik hou het gezond! Zoals deze havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden. Oh YUM! Receptje staat op de blog 🙆🏼‍♀️👩🏼‍🍳 . . #crumble #gezonderecepten #apple #applecrumble #gezond #fitfood #hardlopen

416

BREEK DE WEEK 🙆🏼‍♀️ Met een recovery loopje bijvoorbeeld? Ik liep deze 6km deze ochtend niet alleen, maar met mijn zus en een vriendin @sienveldbloempje Met 3 tegen de wind 🤷🏼‍♀️! Ging je ook sporten tegen de elementen vandaag? . . #hardlopen #recovery #marathontraining #stravarun #laufen #courir #runner #marathon

377

Wind 1- Helle 0 🤷🏼‍♀️ Want tegen de wind win je nooit... Maar ik ging er gewoon door 🌪🌧! In deze training liep ik 20’ intensief tegenwind en 20’ intensief wind mee 🙌🏻 (altijd leuker met wind mee terug vind ik) . . #roadtorotterdam #hardlopen #stravarun #ikloophard #courir #marathontraining

321

Lacing up for a new training week 🙌🏻! Hoe kies je de juiste loopschoenen? 🙉 Ik deel mijn tips in een nieuwe blog. Ik wissel sowieso graag af en mijn nieuwe van @all4runningstore lopen alvast super lekkerrrr 😁! Vind jij het soms lastig kiezen uit het grote aanbod? Wat is voor jou de beslissende factor? . . #mondaymotivation #runningshoes #ikloophard #runner #marathontraining #asics #roadtorotterdam

395

New distance, new shoes! De kop is eraf, mijn eerste duurloop van de marathontraining is een feit! Meteen mijn nieuwe schoenen van @all4runningstore getest- en goedgekeurd! Training voelen ook al minder moeizaam, dus alleen maar blije gezichten dit weekend 😁🙏🏻 . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #roadtorotterdam #swimbikerun

179

Grab life by the (veggie)balls 😄 Omdat het niet altijd moeilijk moet zijn, een simpele veggie lunch- so damn delicious! Receptje komt (snel) op de blog. Who’s hungryyy?😋 . . #veggie #salad #gezond #gezonderecepten #vegan #hummus #lunch #fitfood

306

Hold on tight for the WEEKEND! Morgen een duurloop en zondag een duurtraining op de fiets: alleen maar mooie vooruitzichten dus 😍! Ik zette de toon vandaag alvast: terug voor de eerste keer op de rollen 🚴🏼‍♀️en een pittige krachttraining erna. 🏋🏼‍♀️. Wat zijn jouw weekendplannen? . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #running #ikloophard #trackandfield

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.