Burrito bowl met kidneybonen en seitan

Burrito recept zonder al te veel koolhydraten en lactose-vrij? Yep, this one is. Een Mexicaans getint, veggie recept dat echt in een mum van tijd klaar is. Het leuke is dat je kan bij deze bowl kan variëren. Ik maakte deze veggie versie, omdat seitan gewoon super lekker is, maar ook nog eens bomvol eiwitten zit. Bovendien eet ik sowieso al niet veel vlees of vis, maar tracht ik ook veel eiwitten uit plantaardige voeding te halen (vandaar de kidneybonen ook bv.).

Ingrediënten:

2 personen, 30min. bereidingstijd

  • 300 gram seitan (ik gebruik deze)
  • 2 eieren
  • 1 blik kidneybonen (60gram min.)
  • 1 avocado
  • 1 bloemkool
  • 80 gram Couscous
  • 1 limoen
  • Verse koriander (is geen must, maar geeft het wel een extra touch)

Bereidingswijze:

De couscous kook je best op voorhand. Ik gebruikte parelcouscous, maar je kan zeker ook gewone couscous, quinoa, rijst… gebruiken- as you wish. De seitan is reeds gebakken dus die warm ik gewoon even op in de oven. De oven mag je voorverwarmen op 180 graden. De bloemkool snij ik fijn (je kan ze ook cutteren) in kleine stukjes, zodat ze ook bijna bloemkool couscous vormen. De bloemkool en de seitan mogen in de oven (de bloemkool grill ik ook een 5-tal minuutjes, dan is die lekker krokant).

Nu is het een kwestie van je bowl op te vullen. Leg de couscous, bloemkool, seitan, bonen en per bowl 1/2 avocado in. Helemaal op het einde kan je nog een eitje bakken (of pocheren) en bovenop de bowl dresseren, limoentje erop en dan is de burrito bowl klaar! Tip: om het extra smeuïg te maken gebruik ik als extra dressing olie van half-zongedroogde tomaten.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.