Rode bieten brood met speculaas

Rode bieten brood met speculaas: klinkt als een hemelse combinatie (althans, vind ik toch) en dat is het gelukkig ook. Het moet niet altijd bananenbrood zijn dus probeerde ik een ander gezond broodje te maken. Dat rode bieten gezond zijn hoeft niet gezegd, de speculaas kruiden maken het iets kruidiger en zoeter, maar er zit geen suiker in dit brood.

Ingrediënten:

1 broodje, 30min. bereidingstijd

  • 200 gram boekweitbloem
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 eieren
  • 200 gram appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
  • 2 rode bietjes
  • Handje vol moerbeien
  • 30 gram amandelschilfers
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. De bloem en het kokosmeel kan je meteen afwegen in een mengkom waar je je deeg verder kan in kneden. Zorg dus dat die groot genoeg is. Doe de kruiden en moerbeien alvast ook in je mengkom. De bietjes mag je schillen en in een cutter fijn malen. Heb je geen cutter? Dan kan je de bietjes ook raspen. De bietjes mogen ook in de mengkom.

Doe de helft van je appelmoes en je eieren ook in de kom en begin te mengen… Het beste kneed je dit deeg gewoon met de hand. Het bakpoeder mag ook in de kom en de rest van je appelmoes. Als je een plakkerig deeg krijgt dan doe je het juist! Voeg op het einde nog een klein restje appelmoes erbij om je deeg wat gladder te maken. Ik leg altijd een vel bakpapier in mijn broodvorm, maar je kan hem ook invetten met kokosolie. Het deeg mag erin en de amandelschilfers eroverheen. Druk nog zachtjes op de amandelschilfers zodat ze zeker aan je brood ‘plakken’. Het broodje mag zo’n 35 à 40min. in de oven, prik er even in met een mesje en als er niets blijft kleven is het klaar.

Je kan dit broodje ook (deels) invriezen- ter info! Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.