Zelfgemaakte granola met kurkuma. Een boost voor je weerstand met kurkuma en gember, een ideaal ontbijt voor de winterperiode die eraan komt. Deze granola is vrij van geraffineerde suikers en een ideaal ontbijt voor een duurloop (of na een nuchtere duurloop), fietstocht of gewoon een drukke werkdag! Deze kurkuma granola bestaat overwegend uit koolhydraten, maar door een schepje proteïne poeder toe te voegen bij je yoghurt wordt het meteen een pak veelzijdiger aan voedingsstoffen. Je kan deze granola vooraf maken en er een paar dagen van eten, maar let wel, de ‘crispyness’ zal verminderen dus je bakt hem na 2,3 dagen misschien best opnieuw met een scheutje honing.
Ingrediënten:
Voor de basis/yoghurt:
- 250 gram yoghurt (je kan kiezen welke.. ik gebruik lactosevrije, alpro kokos)
- 1 schep proteïne poeder (ik gebruik deze van Innerme)
Voor de granola:
- 100 gram graanontbijt (ik gebruik dit)
- 20 gram grove havermout
- 2 eiwitten
- 1 lepeltje honing
- Snuf grof zeezout
- 2 soeplepels kurkuma
- Snuf gember poeder
- 10 gram gedroogde veenbessen
- 15 gram dadels (in stukjes)
- 15 gram zonnebloempitten (best geroosterd)
Bereidingswijze:
De granola maak je als volgt. Verdeel het graanontbijt over een pan samen met de kruiden. Voeg de eiwitten eraan toe en verdeel die goed over je vlokjes. Zorg dat je dus kleine ‘brokjes’ krijgt in je pan. Dan leg je het vuur aan en laat je de vlokjes in de eiwitten bakken. Wacht zo’n 3min. tot het een beetje krokant begint te worden en voeg er dan een de honing aan toe. Dan kan je de zonnebloempitten, dadels en (gedroogde) veenbessen toevoegen en ready… Blijf goed in je pan de brokjes verdelen en bak zo krokant je het zelf wil.
Doe je yoghurt in een kommetje en schep er een lepel proteïne poeder doorheen. Het best roer je er even door met een garde, zodat alle brokjes eruit zijn. Strooi nu wat granola over je kommetje en je bent klaar! YUM.
1 gedachte over “Kurkuma granola bowl”