Cake met witte chocolade, kokos en frambozen

Een guilty pleasure moet ook eens kunnen- am I right? Dan is deze cake met frambozen en kokos i-d-eaal. Het is een simpel, snel recept dat je ook op voorhand kan bereiden als je bv een leuk dessert wilt om bij een etentje op tafel te toveren. Echt licht is deze cake niet gezien de hoeveelheid boter en suiker die erin zit, maar de frambozen en kokos maken het dan wel weer luchtig en niet overdreven zwaar. Je kan altijd een stuk in de diepvries steken en enkele weken/maanden laten zitten tot je er weer klaar voor bent…

Benodigdheden:

Bereidingstijd: 20min.

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte kokos
  • 250 gram frambozen (best vers)

Bereidingswijze:

De boter kan je in een steelpan smelten op heel laag vuur, het hoeft zeker niet te koken maar gewoon zachtjes (zelf niet helemaal) smelten. Doe de suiker in een mengkom en roer er de boter doorheen. Dan meng je de eieren er 1 voor 1 door, telkens tot het ei volledig vermengd is met de boter en suiker. Daarna doe je hetzelfde met de bloem, best niet alles in 1 keer erbij, maar per 50 gram ongeveer erdoor mengen tot er niets van klonters meer in zit. Nu kan je er ook nog zo’n 50 gram kokos doorheen roeren. Bekleed een bakvorm met boter of doe er een vel bakpapier in zodat de cake niet aan je vorm blijft plakken. Zet in de oven voor 55 minuten op 180 graden. Tip: prik eens met een fijn mesje of breinaald in je cake: blijft er niets meer aanplakken, dan is hij ready. Haal hem uit de oven en laat rusten op een rooster tot hij volledig afgekoeld is.

witte chocolade cake met kokos bereiding
De kokos deels door het deeg raspen + resterende kokos doorheen de frambozen

De resterende kokosrasp kan je pletten en er een framboos doorheen roeren, eigenlijk puur voor de roze kleur van de schilfertjes te verkrijgen. De chocolade kan je intussen smelten (best au bain-marie) en goed in roeren want witte chocolade bakt nog sneller aan dan zwarte of bruine. Dan giet je de chocolade over de cake en erna de kokosrasp erbovenop. Werk af door er nog wat verse frambozen overheen te strooien. Idealiter zet je de cake nog een uurtje in de frigo, zodat de chocolade stolt en de cake lekker fris is.. Haal hem een kwartiertje uit de koelkast voor je hem serveert. Ready for that foodbaby? YUM.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.