Donuts met pompoen

Gezonde donuts? Het kan! Let wel, deze variant is not fried en bootst dan ook de smaak van een klassieke donut niet volledig na… Ideaal tussendoor, als dessert of bij het ontbijt. Ik maak ze liefst voor een brunch, zo breng je wat variatie op tafel!

gezonde pompoen donuts

Benodigdheden

  • 350 gram pompoen
  • 2 eieren
  • 100 gram havermeel
  • 50 gram fijne havermout
  • Snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 soeplepel speculaaskruiden/gingerbread kruiden
  • 200 gram rauwe cashewnoten (in water weken voor min. 3u)

Bereidingswijze

6 donuts, 20min. bereidingstijd

Het eerste wat je moet doen is de pompoen garen. Ik heb butternut/flespompoen gebruikt maar het kan gerust ook met een andere. Voor de donuts is het best dat je de pompoen schilt, dit kan je met een dunschiller doen of met een fijn mesje. Snij de pompoen in blokjes en laat 15min. in de oven garen. Haal de pompoen eruit en laat de blokjes afkoelen. Eens afgekoeld mag je ze mixen tot pompoen puree.

Doe de pompoen puree, eieren, bloem en alle andere ingrediรซnten in een mengkom en roer met een garde. Zorg dat er geen klonters van de bloem meer in je deeg zitten. Als je geen speculaaskruiden hebt (ik vind de mix gingerbread kruiden ideaal, als je ook van gember houdt) kan je ook gewoon kaneel gebruiken. Meng alles tot een mooi geheel en doe het in een donut bakvorm. Ik kocht de mijne in de Casa maar je kan dit ook online bestellen… Kies best voor een anti-kleef variant. Verdeel het deeg over de vorm en steek een halfuurtje in de oven op 180 graden.

Dan kan je de cashewnoten afgieten en mixen. Het beste doe je ze even in de cutter, tot ze een mooie notenpasta vormen. Ik doe er een schepje kaneel en een klein beetje honing bij, om wat extra smaak te geven. De cashew pasta smeer je op de donuts en dan kan je er nog verkruimelde pistache noten aan toevoegen als afwerking… Tip: een paar dikke korrels zout on top ๐Ÿ˜

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.