Een chocolade cake maar dan toch net iets anders, lees: gezonder. Niet dat een echte klassieke chocolade cake niet kan smaken, of niet eens past binnen een gezonde levensstijl. Maar van deze kan je ook een plakje bij het ontbijt nemen zonder dat je er de hele dag honger en suikerpieken van krijgt. Wil je de cake extra smeuïg maken dan kan je nog wat extra chocolade doorheen het beslag smelten. Maar voor mij is het prima zo.
Ingrediënten:
20min. bereidingstijd
- 150 gram havermout
- 75 gram amandelmeel
- 100 gram macadamia noten (best geroosterd en gezouten)
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel kokosolie
- 100 ml alpro chocolade (of gewone chocolademelk)
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 150 graden. Neem een mengkom en doe er de havermout, het amandelmeel, de eieren, honing, kokosolie (smelt je best in een klein pannetje), chocolademelk en bakpoeder in. Mix dit beslag met een staafmixer tot een mooi geheel. Er mogen nog kleine stukjes havermout inzitten, het hoeft zeker niet volledig gemalen te zijn. Op het einde voeg je de macadamia noten in grove stukken toe.
Verdeel het beslag over een cakevorm met een vel bakpapier eronder zodat het niet blijft kleven. Als je geen bakpapier hebt kan je de vorm invetten met kokosolie. Neem de chocolade en verbrokkel die in stukken over de cakevorm. Zet de cake zo’n 40min in de oven en hij is klaar. Smakelijk!