Hartig ontbijt: wortel pancakes met avocado en crispy coppa

Hartig of zoet… Wat kies jij? Als je ’t mij vraagt: beide. Ik hou van brunchen omdat je zoet en zout kan combineren. Een zoet ontbijt is lekker, maar ik verkies toch vaak ook iets hartig zoals een eitje met avocado. Wortel heeft van zichzelf al een iets zoetere smaak, dus dit ontbijt combineert zoet en zout al uit zichzelf. Van een volledig zoet ontbijt krijg ik vaak snel terug honger (denk aan granola met yoghurt, of pancakes met honing). Met dit gerechtje ben je even goed. Je kan het trouwens ook perfect als lunch eten, it’s up to you.

Hartige pancake met avocado en crispy coppa

Ingrediƫnten:

2 personen, 30min. bereidingstijd

Bereidingswijze:

Verwarm een steelpan/pot met water om de wortelen in te koken. Het gaat het snelst, als je je wortels al in kleinere stukken snijdt. Kook de wortelen (ongeveer 10min) tot ze helemaal gaar zijn, beter te lang gekookt dan te weinig want de wortels mag je fijn malen tot wortelpuree. Om de wortelen fijn te malen kan je een cutter gebruiken of een staafmixer.

Neem een mengkom, doe hier het boekweitmeel, het ei en de amandeldrink in. Klopt dit al eventjes met een garde tot er geen klonters meer inzitten. De kokosolie mag je smelten op een licht vuur en eraan toevoegen. Als laatste mag de wortelpuree er ook bij.

Neem een koekepannen pan (of gewone pan) en giet nu 1 voor 1 enkele hoopjes deeg om pannenkoeken te maken. Bak de ene kant tot die gaar is, als er belletjes komen op de bovenkant van je pancake, en draai om. Leg ze op een bakrooster om vochtigheid te voorkomen.

Als laatste mag je de coppa bakken (en eventueel met de hand in kleinere stukken trekken) tot die goed crispy is. Neem een pancake, leg er een schelletje avocado over, kruid goed af met peper en zout, en dan nog wat snippers coppa.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.