Quiche met venkel, wortel en gerookte zalm

Een quiche kan je makkelijk vooraf maken en is dus ideaal als mealprep of als je volk over de vloer krijgt. Ik vind een quiche stiekem het best als je die een dag vooraf maakt en terug opwarmt. Soms maak ik ook quiche zonder deeg, maar deze versie kan ook prima door als ‘gezonde quiche’ met een slaatje of tas soep erbij. Ik gebruik geen room waardoor de quiche veel lichter is en ook nog eens lactosevrij.

Ingrediƫnten:

1 quiche, 4 personen, 30min. bereidingstijd

  • 1 bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 250 gram alpro ongezoet (of witte skyr/plattekaas kan ook)
  • 1 venkel
  • 1/2 kg wortelen
  • 200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Neem een snijplank en snij je venkel en wortelen goed fijn. Ik vind het leuk om kleine stukjes te hebben maar je kiest zelf hoe fijn je je venkel en wortel snijdt. Let erop dat je bij de venkel het onderste gedeelte van de wortel eruit haalt, die stukken zijn net iets te taai/hard om te verwerken. De wortelen moet je uiteraard schillen en fijn snijden. Doe de venkel en wortel samen in een pan of wok en stoof ze gaar. Ik stoof de wortel en venkel met sesamolie, maar olijfolie of boter is ook prima.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Neem een taartvorm en verdeel onder een dun laagje bloem je bladerdeeg erover. Bedenk je bodem bladerdeeg met de gerookte zalm. Neem een aparte mengkom om je eieren en yoghurt in te mengen. Kruid dat wat af met peper en zout en zorg dat het mengsel mooi vermengd is met elkaar met een garde. Eens de groentjes wat afgekoeld zijn kan je ze over de taartvorm verdelen en giet je de eieren en yoghurt eroverheen.

Laat de taart zo’n 30min. bakken in de oven. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.