Crumble met rabarber, banaan en rode vruchten

Gezonde crumble met rabarber, banaan en rode vruchten. Crumble wordt vaak gemaakt met koekjes en boter, maar ik gebruik liever havermout als basis voor mijn crumble. Zo kan je deze crumble perfect eten als ontbijt of late night snack met wat Skyr of high proteïn yoghurrt erbij. Ik heb even gezocht naar mogelijkheden om de crumble krokant te maken en door te experimenteren met Tahin pasta, heb ik een lekker basis receptje gevonden. Ik maakte de crumble ook al eens met kokosolie, dus dat is ook steeds een optie.

Processed with Rookie Cam

Ingrediënten:

  • 4 rabarber stengels
  • 100 gram rode vruchten (ik gebruik diepvries)
  • 1 rijpe banaan
  • 150 gram havermout
  • 1 eetlepel tahin pasta
  • 2 eetlepels ahorn siroop (of honing)
  • Handvol pecan noten
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Snij de rabarber in fijne stukjes en doe die in een stoofpot. Laat de rabarber even stoven tot ze nog niet niet helemaal zacht is. Normaal gezien gaat je rabarber vanzelf wat vocht afgeven en is het niet nodig om hier vetstof of water in je pot te doen. Neem een ovenschaaltje en verdeel hier de rabarber, rode vruchten en de banaan (in stukjes) in. Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een kleine mengkom of kommetje om je crumble in te maken. Doe de havermout, tahin pasta, ahorn siroop en het ei hierin. Meng alles goed samen, ik doe dit met mijn handen, tot het een deegje wordt. Neem dan de pecannootjes en verdeel ze, eventueel in kleine stukjes, doorheen het havermout mengsel. Leg nu de havermout over je ovenschaal met fruit en zet het in de oven. Ik laat het zo’n 15min bakken en dan zet ik het nog 2minuten onder de gril voor een extra krokant korstje!

Tip: je kan de crumble in porties invriezen of bewaren in de koelkast. Ik vind het het lekkerste als je ze dan nog even opwarmt (onder de grill) voor ervan te eten. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.