Koude soep met komkommer en spinazie

Als je denkt aan koude soep, dan denk je vaak aan gazpacho. Ik ben zelf geen grote gazpacho fan, dus probeerde een ander receptje voor een koude soep. Ik drink namelijk dagelijks een kom verse soep bij de lunch en in de zomer, als het echt warm is, heb ik geen zin in warme soep, maar mis ik dat wel. Een koud soepje is dus ideaal ter vervanging, gezien je alsnog een portie groenten, water en vooral veel vezels binnenkrijgt. Bovendien is dit soepje klaar in 10minuten (of minder) dus ideaal voor een last minute lunch.

Ingrediënten:

2 personen, 10min. bereidingstijd

  • 2 komkommers
  • Handvol verse basilicum
  • 100 gram verse (jonge) spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje verse knoflook
  • 250ml water

Bereidingswijze:

Simpeler dan dit kan het niet zijn. Doe alle ingrediënten in een kom of grote maatbeker en mix ze samen. Je kan zelf kiezen hoeveel water je wil toevoegen afhankelijk van hoe dik je de soep wil. Kruid af met wat peper en zout en zet het in de koelkast. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.