Niet veel tijd om eten te maken? Deze vegetarische lunch is zo klaar. Je kan perfect meerder porties maken en alvast in bakjes verdelen, zo hoef je de dagen erna niets meer te doen. Ik maak het liefste mijn hummus en veggie balletjes zelf, maar dat vraagt nogal wat werk… Bij weinig tijd, kies ik er dus ook voor om die in de supermarkt te kopen. Zolang alle ingrediënten maar lekker vers zijn.
Ingrediënten:
2 personen/porties- 15min. bereidingstijd
- 200 gram vegetarische balletjes
- 150 gram Hummus
- 100 gram veldsla
- 50 gram maïs (uit blik)
- Broccoli couscous (300 gram)
- 2 rode paprika’s
Bereidingswijze:
Snij de 2 paprika’s in fijne stukjes en leg die even aan de kant. De broccoli kan je ofwel in de cutter fijn malen tot couscous, maar je kan ook die ook kant-en klaar kopen in de supermarkt. Als ik hummus koop, kijk ik wel naar de bereiding ervan, zodat je geen heuse calorie-bom aankoopt (tip: de klassieke van de Albert Heijn is super lekker en licht). Idem bij vegetarische balletjes.. Als je ze kant-en klaar koopt kijk je gewoon even naar de samenstelling: zitten er niet té veel calorieën in? Zitten er voldoende eiwitten in? (< 10 gram per 100 gram is weinig). Ik koos voor deze. De balletjes bak je even in een pannetje met een heel klein beetje kokosolie (of olijfolie).
Nu hoef je enkel alle groentjes bij elkaar te leggen, een kwak hummus erover- en klaar. Smakelijk!