Havermout met kokos en vijgen

Tijd voor ontbijt! Havermout is een classic- en terecht. Simpel klaar te maken en het is de ideale start om tot de middag door te komen òf het perfecte ontbijt voor een duurtraining. Als ik een lange training heb, dan voeg ik er ook nog wat gedroogde dadelstukjes aan toe… Extra koolhydraten en (gezonde) suikers.

Ingrediënten:

1 bowl, 20min. bereidingstijd

  • 80 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk (of kokos, soja..)
  • 2 verse vijgen
  • 15 gram geraspte kokos
  • 60 gram blauwe bessen
  • Amandelnootjes geroosterd

Bereidingswijze:

Verwarm de melk in een steelpannetje en roer de havermout er doorheen. Laat het niet volledig koken, maar wel goed warm worden zodat de havermout kan indikken. Als je de pap te dik vindt kan je er nog extra melk aan toevoegen (op gevoel) tot het zo vloeibaar of vast is zoals je zelf wil.

Als je wil kan je er een scheutje honing doorheen doen, maar als je amandel-of kokosmelk gebruikt is dat eigenlijk niet nodig… Je kan het laten afkoelen, maar evengoed warm eten- up to you (ik vind het lekkerste lauw)! De vijgen snij je in stukjes en kan je als topping samen met de blauwe bessen, kokos en nootjes over de bowl heen strooien. Het spreekt voor zich dat je de toppings kan kiezen en afwisselen, maar overdrijf er niet mee want dat maakt van een gezond ontbijt anders een calorie-bommetje… Laat smaken!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.