Havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden

Een gezonde appelcrumble met speculaaskruiden. Met dit recept ga je de klassieke versie met boter zelf minder lekker gaan vinden (althans, ik toch). Deze crumble kan je als tussendoortje, dessert of als ontbijt eten.

Ingrediënten:

  • 4 appels (jonagold of stoof appels)
  • 2 groene appels
  • 80 gram volkoren spelt (of boekweitbloem of..)
  • 3 eiwitten
  • 50 ml amandelmelk (of kokos of..)
  • 80 gram havermout
  • 50 gram amandelen
  • 20 gram amandelschilfers
  • 20 gram dadelstukjes
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • Vloeibare honing (ongeveer 80 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 graden. Schil de appels en snij ze in stukjes. Verdeel de appels (gemengd) overheen een taartvorm of ovenschaal. In een mengkom kan je de bloem, eiwitten en melk samen tot een geheel luchtig kloppen. Zorg ervoor dat het vloeibaar is, maar niet té vloeibaar. Strooi de speculaaskruiden in de mengkom en roer er nogmaals doorheen. Giet dit mengsel over de appels, verdeel het zo gelijk mogelijk over je taartvorm.

Nu kan je er wat havermout, nootjes en dadels overheen strooien. Zorg dat je ongeveer 1/3 eroverheen strooit en giet er dan al wat scheutjes honing over. Wees zuinig met je honing, anders wordt het alsnog een caloriebom.

Strooi dan opnieuw je toppings over de honing, deze keer met de amandelschilfers er ook bij. Giet er opnieuw scheutjes honing overheen, tot je taart mooi bedekt is. Nu mag de crumble zo’n 20minuutjes in de oven en klaar is kees. Tip: leg helemaal op het einde nog 2minuutjes de grill aan, dan komt er nog een mooi korstje bovenop.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.