Gebakken havermout met banaan en blauwe bes

Bij ontbijt denk ik vaak aan havermout… Niet toevallig, maar volledig terecht, gezien havermout een goede basis koolhydraten en eiwitten bevat. De ideale basis om je dag mee te starten. Havermout met melk, in yoghurt, in bananenbrood: ik kan er eindeloos mee variëren en dit recept is daar ook het (spontane) resultaat van. Dit is een ontbijt dat van nature uit suikers bevat, dus geen toegevoegde. De banaan maakt het lekker zoet en in combinatie met de blauwe bes heb je ineens nog een portie fruit binnen. Ik eet de havermout zowel warm, lauw als koud, dus up to you! Ik eet er nog wat (Griekse) yoghurt bij, om extra eiwitten toe te voegen.

Ingrediënten:

4 porties, 15min. bereidingstijd

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 250ml havermelk (of amandel of..)
  • 150 gram blauwe bessen (mag diepvries zijn)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Weeg de havermout af in een mengkom en doe er de bakpoeder en speculaaskruiden bij. 2 van de 3 bananen mag je fijn prakken met een vork. Meng de bananen door de havermout en verdeel ze dan over een ovenschaal. De blauwe bessen kan je nu ook over het mengsel strooien in de ovenschaal. Snij je laatste banaan doormidden en leg die er bovenop. Neem een maatbeker en klop de eieren in je melk. Nu mag je dit mengsel over de havermout in de ovenschaal gieten. Laat zo’n 25min. in de oven en klaar!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.