Groene asperges met zalm

Het is lente en dat betekent maar 1 ding: de asperges zijn in het land! Voornamelijk de witte dan, want groene asperges kan je eigenlijk bijna het hele jaar door eten. Toch koos ik voor groene asperges in dit gerechtje, omdat ik die persoonlijk nòg lekkerder vind, maar het kan perfect ook met witte. Een heerlijke combinatie van pure ingrediënten, voor mij hoeft hier geen sausje bij. Dat maakt deze versie bovendien een pak gezonder dan de klassieke asperges a la Flamande (die eet ik enkel op moederdag).

Ingrediënten:

2 personen, 20min. bereidingstijd

  • 500 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 300 gram zalm (ik gebruikte zalmforel)
  • Verse koriander
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Het leuke aan groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen. Ik schil enkel de steel onderaan een klein beetje, omdat daar de schil wel redelijk hard is. Zet een pot water op met wat zout en breng aan de kook. Doe de asperges erin en laat ze kort gaar worden, zo’n 5min. ongeveer, niet langer. Ondertussen kan je ook de eitjes koken. Zet een potje water op het vuur en laat je eitjes 10min. koken om hardgekookt te zijn en zo’n 4min. voor zachtgekookte. Ik koos hardgekookt omdat ik vaak enkel de eiwitten gebruik. Dan kook ik bv. 4 eieren en gebruik ik 2 volledige en 2 eiwitten. Waarom ik dit doe? Om extra eiwitten te hebben zonder de vetten… Dit afhankelijk van hoe instensief mijn dag is natuurlijk- anders eet ik ze gewoon allemaal volledig op! Leg nu de asperges op een bord en leg de stukjes zalm en eitjes eroverheen. De koriander kan je erover strooien.

Koriander is niet de meest voor de hand liggende combo in dit gerecht, maar dat vind ik juist goed. Het kan perfect ook met peterselie, voor de koriander-haters onder ons. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.