Gevulde portobello’s met tofu

Portobello’s aka gigantische champignons zijn zò lekker! Ik vulde ze op met (onder andere) broccoli couscous en tofu met een likje soja room saus. Een vegetarische eiwitrijke maaltijd. De broccoli couscous neemt wel even tijd om te maken, maar ik maak ineens 2 broccoli’s klaar en dan heb ik al een andere maaltijd- tijdswinst dus.

gevulde portobello's vegetarisch

Ingrediënten:

2 personen, 40min. bereidingstijd

  • 5 portobello’s
  • 250 gram tofu
  • 1 ajuin
  • 1/2 broccoli (maar beter dus ineens 2 broccoli’s)
  • 50 cl Soja room
  • 1 blikje kikkererwten (100 gram)
  • Verse koriander

Bereidingswijze:

Maal de broccoli fijn in de cutter en laat ze heel even stoven in een grote pan (of wok). Ik doe er een klein scheutje water bij en zet het op een hoog vuur, zodat de broccoli wel nog knapperig blijft, maar toch beetgaar. Voeg er wat peper, zout en nootmuskaat aan toe. De ajuin mag je fijn snijden en laten stoven in een grote pan, want de tofu moet er zo dadelijk ook nog bij. Wacht tot de ajuin een klein korstje begint te krijgen en voeg dan de tofu eraan toe. Kruid met peper, zout en een soeplepel soja saus erdoorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de portobello’s op een ovenplaat. Neem een schepje broccoli couscous, tofu/ajuin en enkele kikkererwten en vul de portobello’s. Voeg een scheutje room toe aan elke portobello (enkele druppeltjes is voldoende per stuk) en vul ze verder op tot ze goed ‘bol’ staan. De portobello’s mogen zo’n 10min in de oven, de laatste 2min leg ik nog even de grill aan voor een lekker korstje… De verse koriander strooi je eroverheen en klaar! Ik at er nog zoete aardappelfrietjes bij, maar ze zijn ook lekker met couscous, quinoa of een fris slaatje. Enjoy!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.