Havermout ontbijt met vanille

Havermout ontbijt: it never gets old. Dit havermout ontbijtje is heel snel klaar, je hoeft het dus niet vooraf voor te bereiden. Het ziet er meer werk uit dan het is, maar eigenlijk is het kwestie van de goede combinatie aan ingrediënten samen te voegen- en klaar. Havermout is van nature glutenvrij en houdt het hongergevoel in toom. Het is niet voor niets één van de favoriete ontbijtjes van menig sporter.

Ingrediënten:

1 persoon, 10min. bereidingstijd

  • 50 gram havermout
  • 150 gram vanille yoghurt (ik gebruik die van alpro, lactosevrij)
  • 1 theelepel pindakaas
  • 1/2 banaan
  • 1 soeplepel pompoenpitten
  • enkele diepvriesframbozen

Bereidingswijze:

Schep de havermout om in de yoghurt en je zal zien dat de vlokjes er in oplossen. Havermout ontbijt kan je ook overnight maken, dus de avond ervoor, maar daarover later meer! Snij de banaan in fijne stukjes en leg die erover. Je kan enkele pompoenpitjes eroverheen strooien maar dat moet natuurlijk niet. Amandelen of walnoten zijn ook een goede optie. Ik vind de combinatie van de vanille havermout en een schepje pindakaas (met dan nog eens aardbei confituur) heel lekker, dus voeg ik er een theelepel aan toe. Let op dat je niet té veel pindakaas erbij eet of het wordt een iets te vettige bowl. Enkele diepvriesframbozen verkruimelen en eroverheen strooien.. Et voila- smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.