Romanesco met geroosterde kikkererwten en tofu

Een lekkere veggie lunch of avondmaal. Romanesco, voor degene die het niet kennen… ziet eruit als een kruising tussen broccoli of bloemkool. Qua smaak kan je die ook met deze 2 groenten vergelijken. Je kan dit gerechtje ook perfect maken met bloemkool als je geen romanesco kan vinden (of als die te duur is, want soms kan de prijs wel oplopen).

Ingrediënten:

2 personen, 30min. bereidingstijd

  • 1 romanesco
  • 250 gram tofu
  • Olijfolie
  • Paprikakruiden, lookkruiden, peper, zout
  • 1 blik kikkererwten (250 gram uitgelekt)
  • Enkele gekookte rode bietjes
  • 2 stronken witloof
  • Optioneel: granaatappel pitjes

Bereidingswijze:

De romanesco mag je afspoelen en in een pot kokend water gaar laten worden. Heb je een stomer? Nog beter! Dan gaan de vitamientjes van de groente niet verloren. Wat je ook kan doen, is de romanesco in een vergiet boven een pot laten stomen- zo doe ik dat ook, lekker primitief! Prik even met een mesje in de romanesco om te zien of die gaar is en giet af. Leg je oven aan op 250 graden en op de grill, laat even voorverwarmen. De kikkererwten mag je over een ovenplaat verdelen en met lookpoeder en paprikakruiden mengen. Laat de kikkererwten zo’n 5 à 8 min. in de oven tot er een klein korstje op komt.

De witloof en de rode bietjes mag je in stukjes snijden en over de borden dresseren. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de tofu met een vleugje peper en zout. Je kan de tofu in blokjes snijden of helemaal fijn hakken… As you wish! Nu kan je ook de romanesco over het bord leggen, alsook de kikkererwten + de granaatappel als je die hebt.

Gezien ik deze maaltijd suikervrij wou houden deed ik er geen dressing op, maar wat sprankeltjes soja saus en olijfolie. Voor mij prima, maar als je liever toch een sausje hebt, past een yoghurt of bieslook dressing hier gerust bij.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.