Gevulde puntpaprika met zalm en heilbot

Gevulde puntpaprika’s: daar kan je eindeloos op variëren. Je kan ze opvullen met andere groentjes, (veggie) gehakt of kaas. Ik wou eens een receptje proberen met vis en daarom koos ik voor gerookte zalm en gerookte heilbot. Je kan ze gemakkkelijk op voorhand maken en terug opwarmen als lunch of avondeten.

Ingrediënten:

2 personen, 20min. bereidingstijd

  • 2 puntpaprika’s
  • 70 gram gerookte zalm
  • 120 gram gerookte heilbot
  • 50 gram Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt
  • 30 gram verse geitenkaas (ik gebruik niet-gepasteuriseerde)
  • 60 gram gekookte quinoa
  • 70 gram kikkererwten

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 graden. Snij de puntpaprika’s doormidden en haal de pitjes eruit. Leg ze op een ovenschaal en laat ze zo’n 10min gaar worden. Zorg dat ze nog een beetje krokant zijn, want straks moeten ze opnieuw in de oven. Neem een mengkom en doe er de geitenkaas, alpro, heilbot, zalm, quinoa en kikkererwten in. Tip: ik koop blikjes gekookte quinoa voor als ik niet veel tijd heb. Meng het goed door elkaar (ik doe dit met de hand) en verdeel het mengsel over de paprika’s. Laat dit alles nog zo’n 20minuutjes in de oven en dan is het klaar!

Lekker in combinatie met een fris slaatje met allerlei preischeutjes, koolscheutjes, etc. en een tas verse soep! Heb je gesport? Eet er dan nog een sneetje zuurdesembrood bij. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.