Hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel met gehakt

Hartige pannenkoeken, ze zijn heerlijk en easy-to-make. Deze is gemaakt van kikkerwtenmeel, wat het sowieso al wat zouter maakt van smaak. Dit receptje is met mager (bio) rundsgehakt gemaakt, maar je kan het perfect vervangen door seitan. De pannenkoek zelf is gemaakt zonder ei, dus op die manier wordt het een vegan receptje. Up to you!

Ingrediënten:

2 personen, 40min. bereidingstijd

  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 eetlepel lijnzaad (al dan niet gebroken)
  • Olijfolie of kokosolie
  • 1/2 avocado
  • 100 gram waterkers
  • 100ml Alpro plantaardig alternatief voor room (light)
  • 250 gram rundsgehakt (of seitan)
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en doe het kikkererwtenmeel, lijnzaad en de melk erin. Let op bij kikkererwtenmeel voor klonters, dus je kan het altijd zeven voor de zekerheid. Neem een pan, verhit ze op een zacht vuurtje en doe er een scheutje olijfolie of kokosolie in. Ik bak mijn pancakes 1 voor 1 en verwarm ze erna nog even in de oven indien nodig. Neem een andere pan, snij je ajuin en knoflook fijn en stoof ze samen met het rundsgehakt.

Eens de pannenkoeken klaar zijn, dresseer je met waterkers, gehakt en giet er dan een goeie scheut plantaardig alternatief voor room overheen. Snij nog enkele schijfjes avocado en beleg die on top, nog een snuif peper en zout eroverheen et voila! Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.