Mojito pannenkoekjes met mango

Mojito pancakes: 2 vliegen in één klap? Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met munt en het deed me denken aan de zomer, met een cocktail in de hand. Er zit dus geen alcohol in deze pannenkoekjes, maar met een beetje verbeelding zit je ook zo op het strand terwijl je ze eet.

Processed with Rookie Cam

Ingrediënten:

12 à 14 pannenkoekjes, 2 personen, 30min. bereidingstijd

  • 50 à 80 gram verse spinazie
  • 10 gram verse munt
  • 1/2 banaan
  • 1 limoen
  • kokosolie
  • 80 gram sorghummeel (ik bestel dit online)
  • 1 ei
  • 200 gram Alpro mango ongezoet
  • 150 ml amandelmelk ongezoet
  • 1/4 verse mango

Bereidingswijze:

Neem een mengbeker en doe er de spinazie, 1/2 banaan, amandelmelk, munt en de eieren in. Mix tot het een glad geheel is. Doe er nu de bloem voorzichtig bij en klop het luchtig. Ik gebruik sorghummeel omdat het glutenvrij is en bestel dit online. Je kan dit ook vervangen door boekweitbloem of speltbloem, maar best niet door kokosmeel of amandelmeel want dat bindt niet zo goed. Neem nu een pannetje, of een pannenkoekenpan en smelt er een klein beetje kokosolie in. Omdat kokosolie zijn goede eigenschappen verliest als we het te veel verhitten, zet ik eerst mijn pan op een laag vuurtje en voeg ik dan stilletjes aan kokosolie eraan toe.

Bak nu je pannenkoekjes, et voila! Heerlijk afgewerkt met wat verse mango en een schepje plantaardig alternatief voor yoghurt (Alpro mango ongezoet). Neem een limoentje en snij het doormidden en werk met limoensap af, voor een extra frisse touch.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.