Gezond aardbeientaartje

Een aardbeientaartje is de ideale healthy treat voor moederdag of eender welke gelegenheid. Dit aardbeientaartje eet ik gewoon als ontbijt, dus je hebt echt geen gelegenheid nodig om het te maken. Het past ook perfect in het plaatje voor een brunch, want met een cheesecake-achtig yoghurt taartje scoor je altijd, toch?

Ingrediënten:

2 kleine springvormen (diameter 10cm) of 1 grote springvorm (diameter 20cm)

  • Enkele verse aardbeien als topping
  • 200 gram diepvriesaardbeien (mag ook vers)
  • 500 gram yoghurt (ik gebruik Alpro kokos)
  • 6 gelatine blaadjes of 2 zakjes agar-agar
  • 5 grote dadels
  • 150 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 3 eetlepels kokosolie

Bereidingswijze:

Neem je springvorm(en) en vet die wat in met kokosolie, zodat de bodem er niet blijft aanplakken. Neem een cutter en doe er de dadels, havermout, speculaaskruiden en kokosolie in. Tip: voeg er enkele korrels grof zout (of gewoon zout) aan toe voor een extra lekkere zoutige speculaas-smaak. Eens door de cutter zal je zien dat het een smeuïg deeg zal worden. Het mag niet té vloeibaar zijn, maar als je merkt dat het nog niet goed aan elkaar plakt kan je er altijd enkele druppeltjes water bij doen, of wat extra kokosolie. Druk de bodem aan op je springvorm(en).

Neem een steelpannetje en warm de yoghurt hier in op. Het is niet de bedoeling dat het gaat koken, dus zet het op een zacht vuurtje. Leg 5 gelatine blaadjes in een kommetje water en laat die even weken. Ondertussen is je yoghurt warm aan het worden, mag je de gelatine uitknijpen en hierbij toevoegen. Gebruik je agar-agar, dan mag je die mengen in een klein beetje water en ook toevoegen aan de yoghurt. Neem een garde en klop alles heel luchtig door elkaar. Neem je springvorm en giet de yoghurt eroverheen. Laat het afkoelen in de koelkast, minimum 1,5u.

Na het opstijven kan je het aardbeien laagje bovenaan maken. Neem opnieuw een steelpannetje en verwarm de aardbeien hierin, laat het heel zachtjes koken en voeg er de 2 resterende gelatine blaadjes (of 1/2 zakje agar-agar poeder) aan toe. Giet nu dit laagje bovenop je reeds gemaakte taart en laat dit opstijven in de koelkast voor minimum 1,5u.

Idealiter voeg je er nog wat verse aardbeien aan toe! Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.