(gezonde) Donuts met amandelglazuur

Gezonde donuts met amandelglazuur. Eigenlijk zijn deze donuts, buiten de vorm, compleet anders dan de traditionele donut. Zowel qua ingrediënten als bakwijze, maar ik vind het toch fijn om donut vormpjes te gebruiken. Hoewel de ingrediënten neigen naar bananenbrood, smaakt het door de amandel net iets anders.

Ingrediënten:

6 donuts, 30min. bereidingstijd

  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 150ml amandelmelk (ik gebruik die met vanille)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Handvol amandelnoten (gehakt en eventueel geroosterd)
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 sorghummeel (of boekweitbloem, speltmeel, …)
  • 3 druppels amandelextract (geen must maar geef het een extra touch)
  • 2 eetlepels alpro amandel
  • 100 gram bloemsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een mengkom en mix er de banaan, het ei en de melk doorheen. Weeg nu het amandelmeel en de bloem + het bakpoeder en voeg het toe in je mengkom. Meng alles met een garde luchtig door elkaar zodat er geen klonters in overblijven. Meng ook de amandelnoten erdoorheen. Vet je bakvorm eventueel wat in met kokosolie of andere vetstof en giet het deeg erin. Laat het zo’n 50 minuten in de oven en dan kan je de donuts nog even in de vorm laten afkoelen en dan uitleggen op een rooster.

Neem nu een mengkom en voeg er 2 eetlepels amadelyoghurt en 100 gram bloemsuiker aan toe:

Laat de donuts nu een halfuurtje opstijven in de koelkast. Je kan er nog wat amandelnootjes als afwerking overheen strooien. Ik vind ze heerlijk als ontbijt of voor een training. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.