Ovenschotel met lamsgehakt en ricotta

Een snelle ovenschotel met lamgsgehakt, aubergine, courgette, ricotta en tomaten. Iets meer zomers qua smaak en groentenkeuze, maar deze ovenschotel kan je het hele jaar door eten. Je kan deze gemakkelijk op voorhand maken en dan opwarmen eens het nodig is, bijvoorbeeld voor een lange fietsrit. Opgelet, ben je zwaar gaan trainen dan eet je er best nog wat cousous of pasta bij om je koolhydraten aan te vullen. Bij lichte activiteit is dit niet nodig.

IngrediΓ«nten:

4 personen, 1 ovenschotel, 30min bereidingstijd

  • 500 gram lamsgehakt (ik gebruik dit van de bio-planet)
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 250gram ricotta
  • 1 blik tomatenblokjes (+- 200 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 200 graden en neem een ovenschotel. Verdeel hierover het lamsgehakt en kruid dit af met wat peper en zout. Zet de ovenschaal met het lamsgehakt zo’n 15min in de oven om te bakken. Neem ondertussen een ovenschaal en snij de courgette en aubergine in fijne schijfjes. De schijfjes mag je over de ovenschaal verdelen en afkruiden met tijm, oregano, peper en zout. Steek de ovenschaal met de groentjes zo’n 10min. in de oven, idealiter met de grill stand aan. Haal de groentjes en het gehakt eruit.

Neem een mengkom en verdeel de ricotta en tomatenblokjes door elkaar. Zorg dat het een mooi mengsel wordt. Neem nu je ovenschaal (met het voorgebakken gehakt) verdeel de aubergine en courgette eroverheen en op het einde mag je de ricotta en tomaten erover heen ‘gieten’. De ricotta met tomaten zijn redelijk vast qua structuur, dus neem gerust een lepel en druk het een beetje op je ovenschotel. Laat dit alles nu nog zo’n 15min. in de oven op 180 graden.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.