Gezonde crumble met passievrucht

Gezonde crumble als ontbijt, tussendoortje of dessert. Dit recept is zonder suiker of boter– een pak gezonder dan your average crumble dus. Maar wat had je anders ook van mij verwacht? 😜 Als je ’s morgens niet veel tijd hebt, is dit een ideaal ontbijt om vooraf te maken en een paar dagen van te genieten. Lekker te combineren met amandel- of kokosyoghurt, of gewoon puur as is. Dit is ook een leuk dessertje met een twist (door de passievrucht) en lekker met een schep ijs. Let op, als je het 2 dagen na bereiding terug bovenhaalt steek je het best nog even 5min. in de oven (met grill). Ik eet het liefst nog een beetje lauw uit de oven… Maar voor elk wat wils!

Benodigdheden

4 personen, 20 min. bereidingstijd

  • 3 appels
  • 4 passievruchten
  • 200 gram diepvriesframbozen
  • 100 gram havermout
  • 50 gram havermeel
  • 30 gram dadels
  • 35 gram (geroosterde) amandelen
  • 15 gram amandelschilfers (niet geroosterd)
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (of kaneel)
Een ontbijt/tussendoortje naar mijn hart 😉

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een mengkom en doe er je havermout, havermeel en andere droge ingrediënten in. De appels mag je schillen en samen met de passievruchten en diepvriesframbozen mengen in een kom (of rechtstreeks in je ovenschaal waar je de crumble in gaat bakken… Minder afwas, am I right? 😉). Je kan deze crumble ook zonder frambozen maken, maar ik had maar 3 appelen liggen wat te weinig was, vandaar 🤣. Meng het eiwit en de honing doorheen je droge ingrediënten en bestrooi dit over je fruit in een ovenschaal. Hoe zoeter je het wil, hoe meer honing je erin doet, maar hou er natuurlijk rekening mee dat er dan wel een pak meer suiker & calorieën inzitten ook. Strooi er nog wat amandelschilfers bovenop en nog een scheutje extra honing en laat het in de oven voor zo’n goeie 20min. De laatste 5min. zet ik even de grill aan om het nog wat extra krokant te laten bakken, maar hou dat goed in de gaten zodat het niet té krokant wordt. Laat het een paar minuutjes rusten uit de oven en eet het warm, lauw of koud- as you wish! Het lekkerste vind ik het in combo met yoghurt, met een schep proteïne poeder erdoor (zo heb je die ineens ook weer binnen).

Het perfecte ontbijt na een nuchtere training btw!

Voor wat extra eiwitten bij je ontbijt, voeg een schepje proteïne poeder aan je yoghurt toe. (niet alleen voor je eiwitten.. gewoon ook mega lekker)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.