Tiramisu/parfait met kersen (gezonde versie)

Aan de titel te zien, vond ik het heel moeilijk dit dessertje/ontbijtje te benoemen. Maar het is ZO lekker, je moet het gewoon eens proberen. Het smaakt en heeft de textuur van een soort tiramisu, maar het is zo gezond dat ik het bijna geen dessert durf noemen. Ik had een grote hoeveelheid kersen gekocht en wou er dus iets mee proberen… Nooit gedacht dat het zo zou uitdraaien. Je kan het zowel als ontbijt of als dessert eten. Door de combinatie eiwitten en een beetje koolhydraten, is het de ideale snack na een zware training.

Ingrediënten:

2 porties, 25min. bereidingstijd

  • 35 gram havermout
  • 250ml amandelmelk (ik gebruik amandel-vanille)
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 druppels amandelextract
  • Optioneel: 1 schep vanille proteïne poeder
  • 100 gram verse kersen (of diepvries)
  • 150 gram vanille yoghurt (ik gebruik Hipro van Danone, vanwege het hoge eiwitgehalte)
  • Eventueel: enkele amandelnootjes fijngehakt

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en doe hier de havermout, amandelmelk, amandelmeel, chiazaad en het amandelextract in. Je hoeft het niet te mixen, enkel mengen met een lepel en klaar! Heb je goed getraind die dag? Dan kan je er ook een schep proteïne poeder doorheen mengen voor extra eiwitten, je doet dit best met een garde om klonters te vermijden. Dek de mengkom af en laat die enkele uren opstijven in de koelkast (ik hanteer een minimum van 3u, to be safe).

Neem een maatbeker, ontpit de kersen en doe het kersenvlees (of hoe je dat ook noemt) in de maatbeker. Ga er heel kort met een staafmixer eens doorheen, het hoeft niet volledig fijngemixt te zijn. Neem je havermout mengeling uit de koelkast, verdeel een laagje over wat potjes en werk nu verder in laagjes. Eerst een laagje havermout mengeling, dan een laagje kersen(sap) en dan een laagje vanille yoghurt. Giet op het einde nog een klein beetje kersensap eroverheen en werk af met fijn gehakte amandelnootjes.

Et voilà, smakelijk!

Processed with Rookie Cam

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.