Gierstpap met kurkuma

Gierst, een graan dat ik een paar maand geleden nog niet kende, maar nu echt gek op ben! Gierst is heel gemakkelijk om mee te koken. Zowel zout als zoet. In dit geval, een papje als ontbijt met amandelmelk en kurkuma erbij. Je kan dit perfect ook met speculaaskruiden maken, of gewoon natuur. As you wish.

Ingrediënten:

1 persoon, 15min. bereidingstijd

  • 50 gram gierst
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 gram kokosyoghurt
  • Toppings en fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje en doe de gierst erbij. Laat beide koken op een laag vuurtje en roer geregeld om. Je zal zien dat de gierstkorrels beginnen opzwellen en het stilaan een ‘papje’ wordt. De kurkuma mag er ook bij. Na zo’n 10minuutjes haal ik het pannetje van het vuur.

Ik eet de pap het liefste koud, dus maak ik het een dag vooraf en bewaar ik die in de koelkast. In de winter is ook wel heerlijk lauw, as you wish. Ik vind het heerlijk om de pap te mengen met wat kokos- of vanilleyoghurt. Ik snij er ook steeds ongeveer 2 stukken fruit bij en besprenkel met pecannoten, lijnzaad of macademia-noten. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.