Zelfgemaakte bananentaart (vegan)

Taart zelf maken, moeilijk? Maar neeeee. Met enkele ingrediënten kan je al een hele leuke taart op tafel toveren. Ik ben zelf ook vaak op zoek naar recepten met zo min mogelijk ingrediënten, dus tracht ik dit zelf ook te doen en het niet té ingewikkeld te maken. Ik besefte plots ook dat deze bananentaart vegan is! Je kan er gerust ook een stuk van in de diepvries steken, zo heb je het weekend erna ineens weer taart… hoera!

Ingrediënten:

1 taart, springvorm met diameter 20cm

  • 3 rijpe bananen
  • 80 gram havermout
  • 120 gram amandelmeel
  • 400 cl kokosroom
  • 50cl kokosolie
  • 1 soeplepel speculaaskruiden
  • 1 zakje agar agar
  • Honing/agave siroop/kokos siroop…

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 graden. Neem de havermout, het amandelmeel, de speculaaskruiden en de kokosolie en meng deze allemaal door elkaar in een mengkom. Je springvorm kan je best even invetten (met kokosolie) ofwel een vel bakpapier opleggen, anders plakt de taart eraan. Druk het deegje (precies wat plakkerige brokjes, is dus normaal…) zo goed mogelijk tegen de bodem en maak ook een klein ‘muurtje’ aan de randen, zodat er een grote kuil in het midden van je springvorm komt. Laat dit zo’n 15minuutjes in de oven bakken en laat afkoelen.

De bananen snij je in fijne stukjes en verdeel je over een ovenplaat. Ook hier best een vel bakpapier onderleggen. Besprenkel ze met honing en laat ze zo’n 10minuutjes in de oven, 5 daarvan onder de grill. Zo is je banaan lekker gekarameliseerd.

De kokosroom mag je verwarmen in een steelpannetje. De agar agar meng je met een klein beetje water en roer je erdoorheen. Laat dit heel even koken (niet te lang en niet te hard) en giet dit over de bodem van je springvorm. De bananenstukjes mag je er 1 voor 1 nu opleggen, versier zoals je wil… Laat de taart nu afkoelen in de koelkast voor min. 2u en dan is het klaar! Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.