Zoete aardappel soep met pompoen, verse kurkuma en gember.

Soep met zoete aardappel, rode paprika, pompoen, verse kurkuma en verse gember. Een warme gloed vol vitamines in je bord (of kom). Deze soep kan je perfect als maaltijd drinken. Je kan de soep combineren met een ei (of 2) maar ook met verse vis, zoals zalm. Ideaal om grote porties te maken en in te vriezen. Als je dan even geen tijd hebt om te koken tover je zo een lekkere maaltijd op tafel.

IngrediΓ«nten:

2 liter soep, 20min bereidingstijd

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1/2 butternut pompoen (of andere)
  • Stukje verse gember
  • Stukje verse kurkuma
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 200 gram verse zalm
  • Geroosterde kokos/pinda’s
  • 250 champignons
  • 200 gram sojascheuten

Bereidingswijze:

Zet een kookpot op met water. Schil de aardappel, de pompoen, wortel en snij alle groenten in grove stukken. Voor soep hoeven ze niet fijn gesneden te zijn. Zorg dat je groenten net onder water staan, niet meer, maar ook niet minder, zodat ze goed kunnen koken. Pel de gember en de kurkuma en doe die ook mee in de pot. Kruid goed af met peper, zout en een beetje nootmuskaat en laat het 20min goed sudderen. Daarna mag je de soep mixen tot je een glad geheel hebt.

Als toppings voor de soep gebruik je de groentjes, de zalm en de pinda’s. Verwarm een pan en daar kan je de sojascheuten in laten sudderen, na 2minuutjes voeg je ook de champignons toe en bak je die samen. De zalm kan je rauw toevoegen ofwel even kort aanbakken in een apart pannetje. Ik vind deze geroosterde kokos- en pinda mengeling heerlijk erover. Die kan je in bijna elke supermarkt kopen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.