Scrambled tofu

Een vegan alternatief voor scrambled eggs. Tofu is niet duur, super lekker, een bron van eiwitten en snel klaar: wat wil een mens nog meer? Je kan deze tofu eten als ontbijt, lunch of diner. ’s Morgens eet ik de scrambled tofu vaak zonder burrito, maar gewoon srambled met een kommetje fruit erbij. Afhankelijk van hoe groot je honger is, kan je er ook nog avocado aan toevoegen of bonen. Maar deze versie is licht verteerbaar maar toch goed vullend.

Ingrediënten:

1 burrito, 20min. bereidingstijd

  • 150 gram tofu
  • Scheutje olijfolie (of kokosolie)
  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer
  • Kurkuma
  • 1 soeplepel soja saus
  • 1 Wrap (ik gebruikte deze)

Bereidingswijze:

Laat de tofu uitlekken (je kan ze ook nog even afdeppen met wat keukenpapier) en zet ondertussen je pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Verdeel de tofu over de pan in kleine stukjes. Strooi er de kurkuma (ik doe er ongeveer een soeplepel in) en de sojasaus overheen.

Snij de komkommer in fijne staafjes en de wortel in heel fijne stukjes. Strooi wat wortel en enkele komkommerstaafjes op je wrap. Strooi de tofu er ook overheen en probeer de wrap dicht aan te drukken. Als je nog extra tijd hebt, kan je de wrap ook nog eens tussen de grill steken. Niet altijd de gemakkelijkste maaltijd om op te eten (lees: de vulling valt gewoon meteen uit die burrito) maar zò lekker, dat ik het morsen er wel voor over heb. Of je eet het gewoon met mes en vork op 1 hoopje uit je bord… 😉

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.