Vegan stamppot met zoete aardappel

Een vegan stamppotje met zoete aardappel, groene kool, oesterzwammen en balletjes. Een lekker winters gerechtje… Tastes like comfortfood, maar het is wel super gezond. Als je seizoensgroenten koopt, hoeft het ook allemaal niet duur te zijn. Ik maak dit stamppotje graag op voorhand klaar, voor ik een lange fietsrit ga doen. Alles samen in een pot en dan hoef ik het enkel nog op te warmen.. De zoete aardappel zorgt voor een portie gezonde koolhydraten, de oesterzwammen vitaminen en eiwitten én de balletjes (van soja) voor een heerlijke smaak (en ook extra eiwitten).

Ingrediënten:

4 personen, 30 min. bereidingstijd

  • 600 gram zoete aardappel
  • 1 groene kool
  • 500 gram oesterzwammen
  • 1 ajuin
  • 400 gram veggie balletjes (ik koop het huismerk AH of Delhaize)

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en breng ze aan de kook. Kook ze tot ze gaar zijn, maar niet té zacht, zodat er nog wat brokjes in zitten. De ajuin en kool mag je fijn snijden (in reepjes). Stoof de ajuin in een grote pot met een scheut olijfolie en voeg er beetje bij beetje de kool aan toe. Je zal zien dat de kool wat gaat krimpen. De oesterzwammen bak je apart in een grote braadpan, ook met een goeie scheut olijfolie. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en look. Doe ze ook in de pot, of meteen op het bord bij de andere groenten. De balletjes verwarm je gewoon even in de pan (let op: doe hier niet te veel olie meer bij of het wordt een té vette boel).

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.