Zoete aardappel wafels

Sweet sweet potato love… 🤤Zoete aardappel smaakt zoals hij klinkt- zoet dus. De zoete aardappel is in tegenstelling tot de gewone aardappel- een groente. Zoete aardappelen zijn erg veelzijdig. Je kan ze poffen in de oven, koken, bakken, etc. Ze passen zowel in een zoet ontbijt als in een hartige lunch- plenty of options dus. Een zoete aardappel bevat veel koolhydraten en is ideaal voor het herstel van de spieren. Koolhydraten brengen de glycogeenvoorraad weer op peil en brengen het lichaam de nodige energie voor een fysieke inspanning. Perfect duursporter-fuel dus!

zoete aardappel wafel met avocado

Benodigdheden:

Voor 2 personen, bereidingstijd: 30min

  • 350 gram zoete aardappel
  • 50 gram fijn havermout
  • 1 ei, 1 eiwit
  • 1 avocado
  • griekse yoghurt
  • granaatappel

Bereidingswijze:

Begin met de zoete aardappel te schillen en heel fijn te raspen/in de cutter. De fijne stukjes kan je in een potje doen en op het vuur zetten, doe er ongeveer 3 soeplepels water bij. Stoom de zoete aardappel tot hij beetgaar is, dus niet tot complete puree. Laat even afkoelen en nu mag de havermout (heel fijn) erbij alsook het ei en eiwit. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een beetje paprikapoeder. Nu mag het mengsel in je wafelijzer. Ik maak er ofwel 2 dikke wafels van, of 4 dunne.. beetje afhankelijk van hoe groot je wafelijzer is zal je er dus verschillende kunnen maken.

Snij de avocado in fijne reepjes, leg de avocado gewoon op de zoete aardappel wafel en strooi er nog wat peper en zout overheen. Dan kan je een schep griekse yoghurt, plattekaas (ik kies er altijd met extra eiwit of lactose-vrij) en kan je nog afwerken met granaatappel. (maar honestly, enkel avocado is ook al superrrr lekker).

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.