Kokos pannenkoekjes

Pannenkoeken als ontbijt? Yes please. Deze kokos-pannenkoekjes zijn suikervrij en glutenvrij en o zo fluffy. Ideaal als ontbijt voor een duurtraining (lange loop, lange fietsrit…) of gewoon als onderdeel van een zalige brunch. Ze zijn gezond, maar overdrijf niet, het blijven natuurlijk pannenkoeken… Ook al zit er geen suiker of boter in 😉. Ik eet ze liefst met een portie fruit erbij en een kom (kokos)yoghurt. Giet er nog een scheutje agave siroop over et voilà!

Benodigdheden:

8 pannenkoeken, 30min. bereidingstijd

  • 150 gram kokosbloem/meel
  • 3 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 30 gram spelt-meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 hand gedroogde veenbessen
  • 1 hand goji bessen
  • Kokosolie

Bereidingswijze:

Doe de kokosbloem, het spelt-meel, bakpoeder, eieren en de melk in een mengkom. Klop alles tot een luchtig geheel (zorg dat er geen klonters bloem inzitten). Kokosmeel kan soms erg kleven, dus het kan helpen om vooraf je bloem even te zeven. Meng de goji bessen en veenbessen erdoorheen. Door ze luchtig te kloppen en het bakpoeder worden je pannenkoeken goed fluffly. Doe een mespuntje kokosolie in een pan(netje). Het handigste is als je een kleine (anti-kleef)pan hebt, maar je kan ook een vormpje in een grotere pan zetten om kleine fluffly pannenkoeken te krijgen- up to you!

Laat de pannenkoek aan één kant zo’n 2minuutjes op een laag vuur bakken en draai om. Ik gebruik meestal gewoon een mesje en een spatel om ze om te draaien (ja het is soms wat geklungel 😂). Leg ze erna 1 voor 1 op een rooster om af te koelen. Ik vind ze lekker als ze nog een beetje lauw zijn, maar je kan dit natuurlijk gewoon zelf kiezen. Ze kunnen ook in de diepvries, maar bak ze nog eventjes in de pan als ze ontdooit zijn- anders zijn ze maar ‘slapjes’.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.