Mango havermoutbrood

Bananenbrood, maar dan helemaal anders 😆! Een havermout-broodje dat je kan eten als ontbijt of tussendoor. De basis blijft ietwat hetzelfde als bij bananenbrood, alleen zitten hier geen dadels in, maar yoghurt in de plaats + voeg ik er uiteraard mango aan toe (de naam zegt het zelf). Ik baseerde mijn recept op dat van Beaufood, zeker een aanrader als je een leuke blog wil volgen voor lekkere receptjes.

Bananenbrood met mango, yoghurt en havermout

Benodigdheden:

1 broodje, 20min. bereidingstijd

  • 2 (heel) rijpe bananen
  • 150 gram mango (vers)
  • 125 gram kokos yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 druppels amandelextract
  • Amandelschilfers (handvol)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de bananen in een kom en mix met de yoghurt en de eieren. Ik gebruikte Alpro kokos yoghurt, gezien ik lactose probeer te vermijden, maar je kan zeker ook gewone magere (of volle) yoghurt gebruiken of Griekse of … Proberen maar! Dan meng je de bloem erdoorheen. Zorg dat de bloem gezeefd is of ga er even lichtjes door met een klopper zodat er geen brokjes bloem in je broodje zitten. De havermout, het bakpoeder en de druppels amandelextract meng je er ook luchtig doorheen. De mango snij je in blokjes, je kiest zelf hoe fijn je die wilt… Dan doe je de helft van je mengsel havermout in je bakvorm. Nu strooi je de mango-blokjes eroverheen.

Dan giet je de rest van je havermout-mengsel erover. Je kan afwerken met amandelschilfers en dan mag het zo’n 40min. in de oven. Prik er even in met een fijn mesje… Blijft er niets kleven? Dan mag het uit de oven. Laat het afkoelen op een rooster & klaar! (Yes, dit mag zeker in de diepvries 😉)

havermout mango bananenbrood

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.