Little by Little loopkledij: review

Little by Little, de naam zegt het zelf, stap voor stap naar een meer duurzame maatschappij. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk ik dan, want we proberen allemaal wel een steentje bij te dragen, alleen is dat vaak niet zo simpel. Ik vond het wel fijn om een loopsetje van Little by little te mogen testen en deel hier even mijn ervaring.

De loopset zelf

Ik heb de Doornpanne short getest en de hoge blekker unisex T-shirt. Ik vond het wel leuk om te mix-en matchen met de kleuren en wat te color blocken. Wat me meteen opvalt is de soepelheid van de stoffen, het glijdt over je lichaam zonder dat het aan je vel plakt (heb je soms met van die synthetische stoffen). Fijne fit!

De short blijft goed zitten als je loopt (niets vervelender dan constant je shortje omhoog moeten trekken…) en de T-shirt ademt goed. Ik had niet verwacht dat de stoffen ook goed gingen ademen omdat ze iets zwaarder uitvallen, maar het val echt goed mee. Als ik 1 minpuntje kan noemen is het dat de stoffen dus iets zwaarder zijn, al is dat ook nogal hard uitgedrukt want echt zwaar zijn ze niet, gewoon iets minder licht dan een race shortje of top.

Het duurzame verhaal

Veel bedrijven plakken een ‘duurzaam’ label op hun bedrijf, maar of het dan ook echt zo is, is vaak een vraagteken. Dit is hoe ze bij Little by Little naar mijn mening het verhaal wél waarmaken:

Conclusie

De loopkledij zit niet alleen fijn, maar is ook nog eens helemaal duurzaam en verantwoord. Een combinatie die niet altijd makkelijk te vinden is. De kledij is niet de goedkoopste, maar dat vind ik meer dan logisch als je ziet hoe het geproduceerd wordt. Bovendien zijn ze erg transparant over hun kosten en hoe alles in elkaar valt, geen geldklopperij dus, maar gewoon oprechte mensen die een mooi verhaal via loopkledij willen vertellen/maken.

Wil je er meer over weten? Lees er hier alles over.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.