Loaded sweet potatoes

Een beetje zoals loaded nachos, maar dan heel anders. Met enkele restjes uit de koelkast tover je soms de leukste dingen op tafel en in dit geval was het resultaat loaded sweet potatoes. Ideaal na een (zware) workout. Wil je het niet té zwaar maken, beperk dan de kaas en hou het bij de andere toppings. Tip: serveer ze met een lekker slaatje met onder andere verse rucola, de combinatie met zoete aardappel is perfect.

Ingrediënten:

2 personen, 20min bereidingstijd

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 150 gram zalm
  • 50 gram ansjovis
  • 100 gram geraspte Spaanse kaas
  • 1/2 avocado
  • Paprikakruiden
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 250 graden met de grill aan. Schil de zoete aardappel niet, maar snij ze meteen in frietjes. Doe wat paprikakruiden en een scheutje olijfolie over de zoete aardappel in je ovenschaal. De zalm mag je in blokjes snijden en heel kort aanbakken, het lekkerste is als de zalm nog een beetje rauw is vanbinnen. Na 5min. mag de zoete aardappel uit de oven en verdeel je de toppings eroverheen. Verdeel de zalmblokjes, wat ansjovis en de kaas over de aardappel. De avocado voeg je pas toe eens de frietjes uit de oven komen. Na ongeveer 5min. is je ovenschaal met zoete aardappel klaar! Nu kan je de avocado eraan toevoegen… Et voila, smakelijk!

Tip: voor wie (net zoals mezelf) lactose wil vermijden, gebruik gewoon lactosevrije kaas. Kan je kopen in praktisch elke supermarkt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.