Marmercake bananenbrood

Eigenlijk dit meer bananenbrood dan cake, een bananenbrood met cacao en cacaonibs in feite. Dit bananenbroodje heeft enkel natuurlijke suikers en is in glutenvrij omdat ik het met sorghummeel maak. Je kan het ook met boekweit- of speltbloem maken, maar let op met andere melen want de textuur is niet altijd hetzelfde. Lekker als ontbijt, workout snack of tussendoor.

Ingrediƫnten:

1 broodje, 20min. bereidingstijd

  • 3 rijpe bananen
  • 5 grote dadels
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosmeel
  • 150 gram sorghummeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • Handvol cacaonibs
  • 150 ml amandelmelk (ik gebruik Alpro ongezoet)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel, als topping)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 graden. Neem een mengkom en mix de bananen met de dadels, eieren en de melk. Voeg het meel eraan toe (alles samen), het bakpoeder en meng tot een mooi geheel. Neem nu een extra mengkom en doe ongeveer de helft van je deeg erin. In de ene mengkom meng je de cacao en de cacaonibs erdoorheen.

Leg een vel bakpapier in je vorm, zodat het deeg er niet blijft aanplakken. Nu neem je beide mengkomen en wissel je laag per laag af. Het hoeft niet telkens helemaal bedekt te zijn, zo krijg je een leuk marmer-effect achteraf. Besprenkel nog met sesamzaadjes en dan is het klaar voor de oven. Laat het zo’n 40min. in de oven en laat het erna rusten op een rooster. Smakelijk!

Tip: je kan een stuk (of meerdere) bewaren in de diepvries + geroosterd smaakt het naar mijn mening nog beter (in een toaster of even onder de gril, mmm).

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.