Loopschoenen review: De asics evoride

Wil je graag op wolkjes lopen? Dan moet je de Asics evoride loopschoenen aanschaffen. Heerlijke, zachte, verende loopschoenen. De Evorides heb ik al eventjes in mijn bezit en kan ik dus ook een gegronde review over schrijven. Ik vind ze persoonlijk ook heel mooi, wat natuurlijk niet het belangrijkste is maar wel mooi meegenomen.

Voor welk type loper?

Ik ben zelf geen volledig neutrale loper en heb graag schoenen met ondersteuning. Hoewel het evoride model neutraal is, bieden deze schoenen wel voldoende ondersteuning. Een schoen voor zowat elk type loper dus: heel erg soepel en zacht. Als je normaal gezien anti-pronatie nodig hebt zou ik deze schoenen afwisselen met bijvoorbeeld de Asics kayano en andere modellen (dat doe ik ook).

Voor welke type trainingen of wedstrijden?

Dit model is het meest betaalbare model uit het assortiment van Asics met GUIDESOLE™-technologie. Je ziet dat de top van de schoen wat omhoog gaat, dit is omdat deze schoen een extreme teenveer bevat. Bij contact met de grond voel je een enorm soepele overgang van hak tot teen. Je efficiëntie gaat hierdoor verhogen omdat je contact met de grond precies korter en luchtiger aanvoelt.

De evoride zijn geschikt voor lange en korte afstanden. De extra vering in de voorvoet maken het erg leuke schoenen voor trainingen met tempowissels, gezien de energieke impact en overgang. Ideaal voor een fartlek training of progessieve loopjes dus. Maar evengoed een leuke duurloop-schoen- comfortabel genoeg.

Mijn conclusie

Ik zou deze schoen zeker aanraden voor elke hardloper die op zoek is naar een soepele comfortabele schoen. De evorides zijn ook budgetvriendelijk, geen té duur prijskaartje dus voor een must-have in jouw hardloop collectie. Let’s test them out?!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.