Quiche zonder deeg

Quiche maar dan zonder bladerdeeg. Waarom? Niet omdat ik bladerdeeg niet lekker vind, maar wel omdat er vaak veel suiker en boter in voorgemaakte bladerdeeg zit. Dit wil zeker niet zeggen dat ik nooit bladerdeeg eet, trust me, maar eens afwisselen met en zonder kan geen kwaad. Bovendien lijkt je quiche dan iets meer op een fritatta, zonder aardappel dan. Enfin, het is simpelweg super lekker en niet moeilijk om te maken. Bovendien de ideale lunch om vooraf te maken en een paar dagen van te smullen… Did someone say mealprep?

Heerlijk in combinatie met een slaatje, zuurdesembrood en avocado: Yummy!

Ingrediënten:

1 quiche, ovenschotel diameter 30cm, 4 porties ongeveer, 40min bereidingstijd

  • 6 eieren
  • 300 gram Alpro ongezoet plantaardig alternatief voor yoghurt
  • 200 gram bacon
  • 200 gram jonge spinazie
  • 200 gram babymaïs (vers)
  • 1 broccoli
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze:

De groenten maak je het beste apart klaar. De broccoli kan je stomen, of in een pot met water koken. De spinazie mag even kort stoven en laat je uitlekken in een vergiet, zodat alle vocht er zeker uit is. De bacon mag in de pan, op een hoog vuur even kort aanstoven. Ik gebruik gerookte bacon, zonder vet, ter info.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een ovenschaal om je quiche in te leggen, of een taartvorm. Neem een mengkom en doe de alpro, eieren en meng ze door elkaar. De zongedroogde tomaatjes mag je versnipperen en in de mengkom doen. Kruid goed af met peper en zout. Doe alle groenten + het bacon nu in je ovenschaal of taartvorm en giet het eimengsel eroverheen. Laat het even indringen en laat het 25min in de oven. Je zal zien dat de quiche zal opzwellen, no worries, dat is normaal. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het op een rooster rusten… Je kan de quiche koud opeten of terug opwarmen, beide lekker vind ik.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.