Mijn doelen voor 2021

We naderen het einde van een, let’s face it, heel 💩 jaar. Jammergenoeg zijn we er nog niet vanaf, hoewel er toch licht aan het eind van de tunnel komt. Hoeveel licht en hoe snel dat licht zal komen weet momenteel niemand. Ik heb dan ook geen zin om mijn hoop te vroeg in het jaar te vestigen, maar ik ben nu eenmaal een planner dus denk ik wel vooruit. Ik kijk zeker niet negatief naar 2021, maar mijn realistische zelf zegt me telkens opnieuw om niet te veel te hopen.

Voorjaar 2021

Omdat die onzekerheid nu nog zo hard leeft heb ik geen sportdoelen gepland in het voorjaar. Oorspronkelijk stond marathon Rotterdam nog op mijn planning, die na 2x uitstellen terug op 11 april 2021 kwam, maar die is opnieuw uitgesteld naar eind oktober 2021.

Grote wedstrijden zie ik niet doorgaan in het voorjaar, dus plan ik ook niets. Trainen doe ik sowieso en ik ga me vooral focussen op het zwemmen. Ik doe nu 1,5 jaar triatlon en ben van 0 begonnen om crawl te leren zwemmen. Toegegeven, ik heb me er nog niet écht op toegelegd, maar het lukt me nog niet zo goed. Aan mijn conditie zou het niet mogen liggen, maar zwemmen vraagt veel techniek en die moet ik dus nog verder onder de knie krijgen.

Nog net voor de zomer heb ik me ingeschreven voor de 1/4 triatlon in Izegem. Dit wordt mijn 3e 1/4 triatlon. Ideaal om het seizoen (hopelijk) mee te starten.

Zomer 2021

Mid juli heb ik me ingeschreven voor triatlon haute-meuse. Met 1,5km zwemmen, 70km fietsen en 18km lopen de perfecte voorbereiding om mijn halve ironman eind augustus. Want dat is 1 van mijn 2 doelen van 2021, die halve afstand meester kunnen. Eind augustus doe ik mee aan de Ironman 70.3 in Duisburg (Duitsland). Daar ga ik 2km zwemmen, 90 km fietsen en een halve marathon lopen.

Najaar 2021

Het andere grote doel van 2021? Een marathon lopen. Al 2 jaar wil ik niets liever maar blessures en corona dachten daar anders over. Uit de grond van mijn hart hoop ik toch eind 2021 een marathon te kunnen lopen. Gezien ik ingeschreven ben voor zowel marathon Rotterdam eind oktober, als marathon Nice-Cannes begin november, moet ik daar nog een keuze tussen maken. Voorlopig trek ik me daar nog niets van aan, want dat is nog ver weg… Als er al één doorgaat, ben ik blij!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.