Nike React Infinity Run: de zachte stabiliteit schoen van Nike.

De schoen is gemaakt om blessures te voorkomen. Sounds like a dream? Ik stond er eerlijk gezegd wat sceptisch tegenover. Nike staat bekend om lichte, snelle, zachte schoenen…Die vaak inboeten aan stabiliteit. De react infinity run brengt hier verandering in. De schoen combineert namelijk het beste van beide werelden: stabiliteit en zachte (!) demping.

Ik loop zelf al jaren met de Asics kayano voor mijn duurtrainingen. Een gekende, goede schoen voor lopers met (lichte) pronatie. Loop je niet volledig neutraal? Dan zijn deze schoenen ideaal om je trainingen mee te doen. Maar waar ik me deels aan stoorde als iets snellere loper, is dat ze best zwaar aanvoelen. In overleg met de specialisten van all4running store, raadden zij me de Nike Infinity Run React aan. Een paar dagen later zaten de schoenen in mijn brievenbus en kon ik testen, ideaal!

Ik heb de schoenen getest tijdens enkele loopjes en ik ben fan! Ik heb er een mid-snelle training mee gelopen en een duurloop en voor beide zijn ze geschikt. Het is geen wedstrijdschoen, dus verwacht geen extreem ‘fly’ of trampoline effect, maar ze vangen de schokken heel goed op en zijn ideaal voor dagelijkse trainingen. De foam biedt een demping die iets harder aanvoelt dat bijvoorbeeld de Zoom Fly van Nike, maar eens je de weg raakt, wel de schok omzet naar een zachtere in je benen. Ideaal dus, als je iets meer stabiliteit zoekt of gevoelig bent om je voeten naar binnen te draaien. Op die manier corrigeert de schoen je benen een klein beetje en ga je de schokken beter opvangen. Vandaar hun blessure preventie belofte, maar wees hiermee natuurlijk voorzichtig. De schoenen zijn geen vrijgeleide om je volume ineens te verdubbelen (trust me, I wish!).

Samengevat, wat ik van de schoenen vind:

PositiefNegatief
Unieke stabiliteitOndanks lichter in vergelijking met andere schoenen, zwaarder dan enkele andere modellen
Handige fit aan de hiel (je glijdt als het ware in de schoen) Niet de goedkoopste
Ademende schoen, toch strak aan de voet 

Een schoen die blessures gaat voorkomen bestaat natuurlijk niet, maar dit is wel gewoon een heel fijne loopschoen met voldoende demping en stabiliteit. Het leuke is dat het stukje aan de hiel stabiliteit biedt voor mensen die wat ‘buiten’ hun hielen zouden lopen (en dus overproneren) maar dat neutrale lopers hier helemaal geen last van hebben en dus ook perfect met deze schoenen kunnen lopen. De loopschoenen zijn dus geschikt voor beide neutrale lopers en overpronerende lopers.

Het is geen geheim dat ik al een tijdje samenwerk met all4running store. Het fijne vind ik, dat zij merk neutraal advies kunnen geven, gezien ze zo’n gigantisch aanbod hebben. Ik geloof dat er van verschillende merken goede schoenen bestaan en dat er niet 1 schoen is dat ideaal is voor een bepaalde loper, maar meerdere. Ik ben dan ook heel blij dat ik de kans krijg om die te mogen testen! Weet je zelf niet goed waar te beginnen bij het kiezen van hardloopschoenen? Ik schreef eerder al een artikel over hoe je de juiste loopschoenen kiest.

Vraag gerust advies via een berichtje of ga even naar de all4running chat en doe je verhaal, ze (of ik) helpen je met veel plezier!

1 gedachte over “Nike React Infinity Run: de zachte stabiliteit schoen van Nike.”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.