De under armour Hovr Machina: mijn review.

Under armour heeft best wel een ruim aanbod loopschoenen. Zelf was ik er niet mee bekend, tot ik van all4running de vraag kreeg of ik ze wou testen. Omdat ik geloof dat elk merk goede schoenen heeft, test ik ze met veel plezier en een open-mind.

De Hovr Machina is een loopschoen met veel responsiviteit, een schoen waar je energie van terugkrijgt. Het plaatje aan de voorvoet geeft een soort ‘bounce’ tijdens je loopbeweging mee. Verder valt het me ook op dat het een erg ademende schoen is. Het bovenwerk beschermt tegen de regen en kou, maar biedt tegelijk ook ventilatie.

De Machina is een schoen voor je alledaagse trainingen. Het is geen super snelle wedstrijdschoen, maar biedt prima vering en ondersteuning voor je trainingen. Ik loop er zelf graag duurloopjes of mid-snelle trainingen mee. Ik zou ze persoonlijk niet dragen voor snelle trainingen of een wedstrijd, omdat de schoen iets grover aanvoelt. Ik mis een klein beetje het trampoline-effect dat je bij nog responsievere schoenen wél voelt.

Deze loopschoen heeft geen even zachte demping als bijvoorbeeld de Nike infinity run react, maar kan wél meerdere dagen na elkaar gedragen worden omdat de demping minder recovery nodig heeft. Wat ook heel fijn aanvoelt is de inlegzool, die zich vormt naar jouw voet en voor een optimale pasvorm zorgt.

In de Machine zit een plaat, met drie tanden die structuur toevoegen en een pittig gevoel geven bij het afzetten van je voet. Daar komt die energie teruggave dus vandaan. Meteen boven dat plaatje ligt een schuimlaag die de veerkracht alleen maar stimuleert. Dat is kennelijk heel typerend voor de HOVR schoenen van under armour.

Conlusie: het is een fijne loopschoen om dagdagelijkse trainingen mee te doen, voor neutrale lopers. De schoen loop vlotjes en geeft je energie terug en is ideaal in slechte weersomstandigheden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.