Muffins met chocolade en banaan

Een gezonde muffin met chocolade en banaan bij het ontbijt- what more do you need? Deze muffins zijn snel gemaakt en kan je ook gemakkelijk als tussendoortje ook meenemen naar het werk. Er zit geen suiker in de muffins maar de cacao en banaan zorgen natuurlijk wel voor een semi suikerrijk tussendoortje. Maar eens lekker genieten, dat moet kunnen!

Ingrediënten:

8 muffins, 20min. bereidingstijd

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 reep melkchocolade praliné
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem (ik gebruik boekweit)
  • 100 cl melk (ik gebruik amandelmelk)

Bereidingswijze:

Doe de banaan samen met de 2 eieren en de melk in een mengkom. Mix tot je 1 glad geheel krijgt. Ondertussen kan je je oven voorverwarmen op 180 graden. Meng het bakpoeder, de bloem en het cacaopoeder doorheen de eieren en bananen en zorg dat alle klonters eruit zijn. (tip: het helpt om er even lichtjes met een garde doorheen te gaan). Neem nu de reep chocolade en brokkel ze in fijne stukjes doorheen je deeg. Ik gebruik een silicone muffin vorm, dus hoeft er geen olie/boter aan te pas te komen, maar indien je dit niet hebt, vergeet je vorm niet in te vetten. Doe de muffins nu voor zo’n 15minuutjes in de oven en ze zijn klaar!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.