Pannenkoekjes, daar kan ik eindeloos op variëren. De basis blijft vaak min of meer hetzelfde, maar ik wijzig graag van meel en voeg er groenten en/of fruit aan toe om er zo veel variatie in te steken. Gierst zit vol antioxidanten en is een graan met veel voedingswaarde. Ik leerde het zelf kennen via de dames van revive coaching. Niet enkel voor het kleur, maar ook om zo stiekem groente in je ontbijt te stoppen voeg ik er spinazie aan toe. Om al van ’s morgens extra eiwitten te voorzien, blijft de basis van mijn pannenkoekjes ook ei (en eiwit).
Ingrediënten:
1 persoon
- 3 eieren
- 50 gram gierstmeel
- Handvol verse spinazie
- Olijfolie
- Handje peccannoten
- 100 gram kokosyoghurt
- 1 soeplepel hennepzaad
Bereidingswijze:
Neem een kommetje en doe hier 1 ei en 2 eiwitten in. De spinazie en de bloem mag je er ook doormixen. Verhit een pan, of als je mooie ronde pannenkoekjes wil, een klein pannetje en doe hier een scheutje olie in. Giet een deel van het beslag in je pan(netje) en wacht enkele minuutjes tot er kleine blaasjes op komen. Nu neem je een spatel en kan je de pannenkoek omdraaien. Bak en leg ze 1 voor 1 op een rooster om even te laten afkoelen.
Omdat énkel pannenkoekjes niet voldoende zijn als ontbijt, eet ik een schepje kokosyoghurt en wat pecannoten bij. De ideale combinatie. Als ik een stevige training op het programma heb staan, dan beleg ik ze ook met nog wat confituur (extra suikers, koolhydraten).
Smakelijk!
1 gedachte over “Gierst pannenkoekjes met spinazie”