No bake ferrero bars

Dessert maken zonder oven? No problem. Deze no bake bars zijn snel klaar en hoef je niet te bakken. Leuk om te serveren bij een brunch of om mee te trakteren op je werk. Of ook gewoon als tussendoortje voor jezelf. Er is niets mis met af en toe wat chocolade eten dus treat yourself! Als je het zelfgemaakt hebt, smaakt het nog zo goed… Ik maak de bars met erg donkere chocolade omdat ik die het lekkerste, puurste vind maar je kan gerust ook lichtere melk chocolade gebruiken.

Ingrediënten:

  • 110 gram hazelnoten
  • 110 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram dadels
  • 200 gram zwarte chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze:

Neem een steelpannetje en smelt de chocoalde en 1 eetlepel kokosolie. Het best smelt je je chocolade au bain-marie. Ondertussen neem je een bakvorm en leg je er een vel bakpapier op (als je dit niet hebt kan je de vorm ook invetten met wat kokosolie). Neem een cutter en doe er de hazelnoten, amandelmeel, pindakaas, zout, honing, dadels en de kokosolie (gesmolten) in. Laat het goed mixen tot het een geheel is. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan, als je merkt dat het niet ‘nat’ genoeg is kan je wat extra kokosolie of een scheutje water toevoegen. De gesmolten chocolade met kokosolie mag er nu overheen. Strooi er nog wat extra hazelnoten (liefst geroosterd, zo’n 5min. in de oven op 180 graden op grill) en laat het min. 1u in de koelkast rusten… Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.