Pancakes met seitan, prei en courgette.

Wie zegt dat pancakes enkel zoet moeten zijn? Zoute pancakes zijn net zo lekker, een leuke manier om wraps zelf te maken met een heerlijke vulling. Ik gebruik de pancake mix van Innerme, die is op basis van kikkererwtenmeel en heb je geen ei of andere ingrediënten meer voor nodig. Het enige wat je moet doen is de pancake mix mengen met water en je kan de pannenkoeken bakken. Er zitten geen toegevoegde suikers in, koolhydraten en eiwitten en geven een lang verzadigd gevoel, een echte win-win. Ja, ik ben gesponsord van dit merk en je merkt wel dat ik er volop in geloof ;-).

Bovendien is deze maaltijd vegan.

Ingrediënten:

2 personen, 35min. bereidingstijd

  • Pannenkoeken mix innerme (of zelf pancakes maken op basis van kikkerwtenmeel, zoals deze)
  • 300 gram seitan (ik gebruik deze)
  • 2 prei stengels
  • 1 courgette
  • Tijm, peper, zout
  • Optioneel: sesamzaadjes (afwerking)

Bereidingswijze:

De pannenkoeken zijn zoals gezegd niet moeilijk te maken. Je neemt 100gram uit de pancake mix en doe er 250ml water bij. Bak de pannenkoeken in een pannenkoeken- of antikleefpan. Laat ze rusten op een rooster terwijl je de vulling maakt. Snij de prei in fijne stukjes, de donkergroene stukken kan je houden voor in soep. Stoof de prei in een pan en snij intussen de courgette fijn. Na zo’n 2minuten stoven mag de courgette er ook bij en stoof je ze samen verder tot ze beetgaar zijn (zo’n 7minuten in totaal). De seitan is al gekookt dus hoef je niet meer te bakken, die mag doorheen de groenten gemengd worden. Neem nu telkens een schep vulling (groenten en seitan) en maak taco’s met je pannenkoeken.

Tip: het lekkerste is, als je de pancakes (taco’s) nog even in de oven steekt, dan worden de randjes ook krokant. Je kan het dus perfect vooraf maken. Het mag zo’n 15 à 20minuten in de oven op 180 graden.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.