Ontbijt-taartje met blauwe bes

Ontbijttaart, het klinkt te mooi om waar te zijn maar dat is het dus niet! Dit taartje is plant-based en lijkt wat op een cheesecake. Ik gebruik enkel plantaardige producten in dit recept, dus het is helemaal plantbased en vegan friendly. Ik maak er ineens 2, zodat ik al ontbijt heb voor de dagen erna. Je kan het ook in de diepvries bewaren, alleen is de textuur net iets anders.

Ingrediënten:

2 taartjes, 15min. bereidingstijd

  • Handvol dadels (4 grote, 6 kleintjes)
  • Handje noten (ik gebruik een mix van pecan, amandel)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • +- 60 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (of kaneel)
  • 200 gram Alpro blauwe bes (plantaardig alternatief voor yoghurt)
  • 200 gram Alpro ongezoet (plantaardig alternatief voor yoghurt)
  • 1 zakje agar agar
  • 1 schep proteïne poeder (ik gebruik die van innerme, maar kan je ook weglaten)
  • Optioneel: enkele verse blauwe bessen + pistachenoten

Bereidingswijze:

Neem de dadels, noten en havermout en mix in een cutter. Smelt de kokosolie op een heel laag vuurtje en doe die erbij. Merk je dat je mengsel nog wat te droog is? Voeg er een heel klein beetje water aan toe. Vet je springvorm in met een beetje kokosolie en druk de bodem erop. Zet het in de koelkast.

Verwarm de 2 alpro’s samen op een laag vuurtje en laat het opwarmen. Het zakje agar agar mag je in een klein beetje water mengen en dan doorheen het plantaardig alternatief voor yoghurt mengen. Een schep proteïne poeder erbij, heel eventjes samen opwarmen (niet koken!) en dan mag je je springvorm uit de koelkast halen en het erover gieten.

Laat het nu nog minimum 3u rusten en dan is het klaar. Extra: strooi er wat pistachenootjes en verse blauwe bessen overheen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.