Rode biet-banaanmuffins met walnoten

Muffins met allerlei ingrediënten, heerlijk bij een brunch of ontbijt. De muffins neigen eerder naar een zoete smaak door de banaan, maar met de rode biet zijn ze zeker niet super zoet. Wil je er liever iets zoetere muffins van maken? Voeg dan een lepeltje honing toe. Maar wat mij betreft zijn ze prima zo.

Ingrediënten:

8 muffins, 20min. bereidingstijd

  • 1/2 appel
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram gekookte rode biet
  • 100 gram sorghummeel
  • 50 gram gierst
  • 100 ml amandelmelk
  • 50 gram walnoten
  • 20 gram gedroogde veenbessen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Neem een mengkom en doe er de banaan, de halve appel, rode biet en melk aan toe. De appel kan je best schillen. Mix deze ingrediënten in je mengkom goed door elkaar tot een mooi geheel. Voeg nu het sorghummeel, de gierst en de walnoten eraan toe. Hou enkele walnoten over voor achteraf. Giet het deeg in een muffinvorm en leg nu op elke muffin nog 1 walnoot. Ik gebruik een vorm van 8 muffins.

Laat de muffins zo’n 45min. in de oven en laat ze rusten op een rooster. Wacht 10minuutjes voor je ze uit de muffinvorm te halen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze goed rusten. Ze zijn nogal ‘nat’ van textuur, dus het is wel nodig om ze een uurtje te laten rusten voor te proeven… Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.