Pannenkoeken van banaan

Pannenkoeken met/van banaan, een ontbijt naar mijn hart. Deze pannenkoekjes zijn het ideale ontbijt voor een duurtraining, een lange werkdag… Of, om als restje de maandagochtend mee te nemen naar het werk. Een goeie start van je dag verzekerd!

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 50ml amandelmelk
  • 100 gram havermeel
  • 1 tl bananenextract

Bereidingswijze:

Prak de banaan in een mengkom en voeg er het ei, de melk en de bloem eraan toe. Als je ze helemaal smooth wil, kan je je deeg mixen, maar je kan het gerust ook met een garde kloppen. Voeg er een thee-lepel bananenextract aan toe. Ik haal dit in een Chinees winkeltje in Kortrijk (doorniksewijk), want ik denk niet dat je dit in de gewone supermarkt kan vinden. Het is zeker geen must, maar het geeft een extra bananen touch aan je pancakes. Doe een beetje kokosolie in een pannetje en bak 1 voor 1 de pannenkoekjes. Laat ze rusten op een rooster (belangrijk dat je ze op een rooster legt, anders gaan ze ‘nat’ worden als je ze meteen op een bord gaat leggen).

Ik eet ze meestal zuiver, met een beetje fruit en honing erbij (+ wat pecannootjes). Als ik een duurtraining op het programma heb, ga ik voor de pindakaas confituur combo erbovenop- HEERLIJK- maar best wel zwaar. Enjoy 😉

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.