Pecan- crumbletaart met vijgen en dadels

Een gezonde crumbletaart met vijgen en dadels. De korst is gemaakt van een lekkere pecan granola-achtige mengeling en de vulling van verse vijgen en dadels. September is de absolute vijgenmaand, maar het vijgenseizoen loopt nog even door dus maak er lekker gebruik van.

pecan crumbletaart met verse vijgen en dadels gezond

Ingrediënten:

1 taart, doorsnee 20cm, bereidingstijd 30min.

  • 6 verse vijgen
  • 5 dadels
  • 175 gram boekweitmeel (of teffmeel of…)
  • 60 gram havermout
  • 60 gram pecannoten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 6 eetlepels kokosolie

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een mengkom en weeg daar de bloem en de havermout in af. Cutter de pecannoten tot ze in fijne stukjes zijn (of brokkel ze in stukken in je handen) en voeg die eraan toe. Het ei, de speculaaskruiden en de kokosolie (gesmolten) mag je er ook aan toevoegen. Neem een vel bakpapier en druk je vorm hier mee aan. Bedek het mengsel over de bodem.

De verse vijgen en de dadels (ontpit) mag je fijn malen (ik doe dit ook in de cutter). Bedek de vorm nu met dit mengsel en voeg nog wat vlokjes havermout en pecannoten toe als garnering. Je kan er ook nog enkele streepjes agave siroop (of kokossiroop) aan toevoegen, maar ik vind de taart al zoet genoeg zo. Bak de taart voor zo’n 40min. in de oven en laat afkoelen op een rooster. Tip: de taart is ook lekker lauw, met een bolletje vanille ijs!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.